Tomblog

Enige tijd geleden werd ik door Filmhuis Oosterbeek benaderd of ik niet “even snel” wat letters wist voor in het tegelwerk op de koof van het Filmhuis. Na wat schetsen en schuiven bedachten ik me dat ik misschien wel een hele mooie letter voor dit doel in huis had: Berchmanianum. Die letter had ik net ontworpen voor een Nijmeegs mannenklooster. De architectuur van architect Cuypers was hierbij mijn inspiratie.

Berchmanianum paste schitterend op de gevel van het filmhuis, en ik besloot ook de overige belettering met dit zelf ontworpen font uit te voeren. De foto’s zijn van filmvriend en fotograaf Hans Franz.

filmhuis-oosterbeek-entree

De entree van het filmhuis

filmhuis-oosterbeek-letters -op-wand

Belettering rechtstreeks op de muur

filmhuis-oosterbeek-zaal

Blik op de zaal van het filmhuis

filmhuis-oosterbeek-in-de-sneeuw

Het filmhuis in de sneeuw

filmhuis-oosterbeek-koof

De koof waar het allemaal om begonnen was

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *